Arşiv niteliğinde Notion hazır şablonları (templates), kaynakları ve uygulamaları. Hazır Notion şablonları ve kaynaklarını bulabileceğiniz bir çok web sitesinin linkini paylaşacağım.

Notion Nedir?
Notion sağladığı zengin bileşenler ve hayli özelleştirilebilir yapısı ile çok fazla amaç için kullanılabilen bir platform. Notion en genel hatlarıyla şu amaçlar için kullanılabiliyor:
- Not Alma Uygulaması
- Blog Uygulaması
- Bilgi Platformu (Wiki)
- Proje Yönetim Aracı (Kanban, Checkbox, To-Do List vs.)
- Database oluşturma
- Ortak Çalışma Alanı
- Markdown Editör
- HTML ve PDF dışa çıkartıcı
Notion hem bilgi depolama hem de blog yazılarınızı yazarken kullanabileceğiniz işlevsel bir araç. Ayrıca içerik üreticisiyseniz de içeriklerinizin yedeğini barındırmanız için de işinize yarayabilir.
2016’da San Fransisco merkezli kurulan ve 2020 yılında 2 milyar dolar değerleme alan bir şirket aynı zamanda. Yanlış hatırlamıyorsam bir Evernote alternatifi olarak beta sürümünü görmüştüm ilk defa. Hiç bir zaman Evernote’a ısınamamış biri olarak ilgimi çekmişti ancak resmi bir Linux versiyonunun olmayışı biraz uzak kalmama sebep olmuştu.
- (Edit: Aralık 2020 itibariyle kapalı beta API hizmetine başlandı.)
- (Edit: Mayıs 2021 itibariyle resmi API servisi kullanıma sunuldu)
Çok spesifik ihtiyaçlarınız yoksa kullandığınız uygulamanızı bırakıp Notion’a geçmemeniz için hiç bir sepep yok.
Notioneer nedir?
Genellikle üretkenlik gurularından oluşan, dijital araçlarla arası iyi olan ve Notion uygulamasını üst seviyede kullanabilen Notion taraftarı kişiler.
Notion Ücretli mi ?
Notion kişisel kullanımlar için ücretsizdir. Ancak sadece 5MB’a kadar depolama imkanı sunuyor. Bir süre yazılarınız sorun çıkarmayacak olsa da fotoğraf depolamanız sorun yaratabilir.
Ancak ücretli paketi ile bir çok şey mümkün. $5’lık paketi ile seeçeceğiniz bir alt alan adı ile birlikte bir çalışma ortamınızı internete açmanız pek ala mümkün.
Dolayısıyla, yüksek çözünürlüklü görseller yüklemekten kaçınmanızı tavsiye ederim. kullanırken dikkat etmekte fayda var.
Notion Şablonları ve Kaynakları
Tarayıcı Eklentileri
Notion Themes: Bir tarayıcı eklentisi olan Notion Themes ile çalışma alanınızı özelleştirin.

Notion Pro Clipper: Web’de gezinirken tarayıcı ekranınız içerisindeki istenilen bölümü kesip Notion sayfanıza yollamanızı sağlayan bir tarayıcı eklentisi
Trove: İnternette altını çizdiğiniz yazıları otomatik olarak çalışma ortamınıza transfer eden bir tarayıcı eklentisi.
Notion Discord Teması: Discord uygulamasının renklerini seviyorsanız, bu Notion tarayıcı eklentisi ile çalışma alanınızı Discord renklerine çevirebilirsiniz.

Notion için Araçlar (Notion Widgets)
Actions: Çalışma ortamınıza hızlı bir şekilde widget eklemenize izin veren bir uygulama.
Courses: Notion ile bir kurs platformu kurabilmenize olanak sağlayan, henüz denemediğim bir platform.
Notion2Charts: Notion2Charts ile Notion veritabanlarınızdaki veriyü kullanarak grafikler oluşturabilirsiniz.
Notion Branding Kit: Bir marka oluşturmak için ihtiyacınız olan bir çok şeyi size sunan bir Notion paketi. Fatih Güner tarafından oluşturulan bu şablona 24.99 USD karşılığında sahip olabilirsiniz.
Embed Notion: Notion çalışma alanınızı web sitenize veya blogunuza gömebilmenizi sağlayan bir uygulama.
Notion Enhancer: Çalışma alanınızı daha da özelleştirebileceğiniz seçeneklere izin veren açık kaynak kodlu bir uygulama. Eğer Notion'ı tarayıcıda kullanıyorsanız eklenti olarak, eğer bilgisayarınızda kullanıyorsanız ayrı bir uygulama olarak kurabilirsiniz.
Cavapi: Notion'ın programlararası arayüzünü (API) karmaşık bulanlar için daha basit hale getiren bir uygulama.
Notion Instagram: Notion hesabınız ile Instagram paylaşımları yapıp, gönderilerinizi zamanlayabileceğiniz ücretsiz bir site.
Notion Tweet Kaydedici: Kaydetmeye değer bulduğunuz tweetleri Notion’ınıza gönderip saklamaya yarayan bir uygulama. Twitter hesabınızla giriş yaptıktan sonra, kaydetmek istediğiniz tweet’in altına cevap olarak @heyslideit notion
yazmanız yeterli.
Notion Tablo Oluşturucu: Notion içerisinde özelleştirilmiş tablolar oluşturmanıza izin veren bir web uygulaması. Tablo başlıklarını, yazı tiplerini ve bir kaç özelliği daha özelleştirmenize izin veren bu uygulama size bir kod üretiyor. Bu üretilen kodu Block Equation içerisine yazdığınız takdirde yeni tablonuzu çalışma alanınıza yerleştirebiliyorsunuz.
Notion Joey İnteraktif Bloklar: Joey yeni çıkan ve interaktif bloklar vasıtasıyla Notion sitenizi daha dinamik hale getirip etkileşim oranınızı arttıracak bir site. Oylama yapma, anket oluşturma, yorum ekleme gibi bir çok özelliğe sahip.
Icons8 Simge Paketi: 100% ücretsiz Icons8 ikonları ile Notion’ınızı özelleştirin.
Chart Nerd Notion Çizelgeleri: Notion çalışma veritabanı için çizelge ve grafik tabloları.
Notion Sparkles: Bir takvim eklentisi ve form oluşturucu içeren Notion widgetı.

Notion Widget Box: Takvim, hava durumu, analog ve dijital saat gibi bir çok araçtan oluşan Notion widgetları.

Kairo: İlginç Notion workspace araçları arasında hemen öne çıkan bir site. Alışkanlık ve zaman takibi yapmayı sağlayan, bunları raporlarla destekleyen bir Notion widgetı. Üstelik ayda 3.75 USD gibi makul bir fiyata.
Nocharts: Notion veritabanlarınızı görselleştirmeye yarayan, verileriniz ile özelleştirilebilir ve interaktif grafikler üretmenizi sağlayan bir uygulama.
Notion İle Web Sitesi ve Blog Açmak
Bu başlık altında Notion ile web sitesi nasıl açılır? veya Notion ile blog sitesi nasıl açılır? gibi soruların cevabı olan uygulamaları bulacaksınız.
Eğer biraz programlama bilgisine sahipseniz NextJS üzerine kurulan ve Notion çalışma alanınızı bir içerik sistemi veya bir veritabanı olarak kullanmanıza izin veren şu kütüphaneyi önerebilirim: nextjs-notion-starter-kit. Ben bu kütüphaneyi kullanarak Alarm Sistemleri isimli bir blog açtım. Tasarımı da makul olan bu bu güvenlik sistemleri blog sitesi, tüm bilgileri benim Notion çalışma alanımdan çekmekte. Bunun nasıl yapıldığına dair bir yazı da kaleme almayı düşünüyorum. Talep gelirse hızlandırabilirim. Eğer ilginizi çekerse lütfen yazının altına yorum bırakınız. Böylece yazı yayımlandığında size bildirimde bulunabilirim.
Yukarıda bahsi geçen ücretsiz denemelerin haricinde bir de bu hizmeti bir ücret karşılığı sağlayan site ve uygulamalar var. Notion ile nasıl web sitesi açılır sorusuna aşağıdaki uygulamalar cevap vermekteler.
Popsy: Notion ile web sitesi veya blog açmak istiyorsanız, Popsy bu iş için biçilmiş kaftanlardan biri. Ücretsiz olarak alan adınızı bağlayıp, harikulade tema ve şablon seçenekleri arasından seçim yaparak makul bir web sitesi oluşturabilirsiniz.
Ekstra olarak kendi kodunuzu yüklemenize ve Google Analitik hesabınızı bağlamanıza da izin veriyor. Site üzerinden beğendiğiniz bir şablonu seçiyorsunuz. Ardından sizi Gumroad hesabına yönlendiriyor. Buraya $0 ücretini girdiğinizde epostanıza klonlayacağınız Notion şablonunun linki gönderiliyor. Açılan şablonu "Duplicate" ile klonlayıp, web'de paylaşılır hale getirdiğinizde sizi Popsy paneline yönlendiriyor. Burada gerekli düzenlemeleri yapıp, Publish seçeneği ile web sitenizi yayımlıyorsunuz.
Pagely: Özel alan adınızı bağlayabileceğiniz, hatta sayfanıza kendi kodunuzu dahi gömebileceğiniz bir web uygulaması. Yakın gelecekte, Google Sheets bilgileriniz ile web sayfası yapabileceğiniz belirtiyorlar.
Staple: Özel alan adınızı bağlayabileceğiniz, üyelere özel sayfalar oluşturabileceğiniz premium Notion uygulaması. Staple $8 ve $15’lık planlara sahip ve ücretsiz planı bulunmuyor.
Mdx One: Notion ile blog sitesi açmanızı sağlayan bir uygulama.
AddPotion: $6’a Notion ile web sitenizi kurmaya izin veren bir site.
Pageably: Çalışma ortamınızı blog olarak paylaşabileceğiniz bir site. Notion’dan daha hızlı açılacağını vaad eden bu sitenin ücretsiz planı da var.
Potion: Dokümanlarınızı web sayfasına çevirebilen bir web sayfası kurucusu. Analitik, SEO, typeface ve tema özelleştirmeleri de sunan bu sitenin hizmetini $3/Ay karşılığında kullanabilirsiniz.
Notelet: Çalışma ortamını sayfalarınız ve özel alan adınızı kolayca birleştirip bir web sayfası ya da blog yapmanıza olanak sağlayan ücretli bir site[
Super.So: ile özel alan adınızı Notion ile ücret karşılığı bağlayabilirsiniz.
Docular: Çevirimiçi dokümanlarınızı aktif tutabilmenizi sağlayan henüz beta aşamada bir uygulama.
NoCodeLetters: Notion ile eposta bülteni oluşturup, bültenlerinizi Notion üzerinden yönetmenizi sağlayan bir site.
Notion Şablonları Bulabileceğiniz Kaynaklar ve Hazır Şablonlar
Kişisel CRM: Kişisel CRM şablonu.

Twitter Notion İçerik Yöneticisi: Twitter içerik üreticileri için düzenlenmiş 8 EUR ücreti olan Notion Twitter şablonu.
Yeni başlayanlar için Notion: 8 adet hazır şablon bulabileceğiniz bir yeni başlayan paketi.
Notion Haftalık Ajanda: Haftalık işlerinizi düzenleyebileceğiniz bir Notion Ajandası.
Şirketler için Wiki: Şirketiniz veya firmanız için bilgi bankası niteliğinde wiki.
Bitki Yetiştirme Şablonu: Eviniz veya bahçeniz için farklı bitkiler için gereken farklı gereksinimleri düzenleyip kaydını tutabileceğiniz bir şablon.
Müşteri İlişkileri Yönetimi Şablonu / Notion CRM: CRM yani müşteri yönetimi için ideal bir Notion planlayıcısı.
Notion Dünya Atlası: Red Gregory isimli Notioner tarafından yapılan bu ilginç dünya atlası çalışması ilginizi çekebilir. Bir sonraki rengarenk günlük ve second brain şablonu da kendisinin çalışmasıdır.
Notion Şirket Şablonları: Takımınız, ekibiniz veya çalışanlarınız için çok amaçlı bir Notion hazır şablonları listesi. İçerisinde basit bir müşteri yönetim şablonu, haftalık plan, içerik takvimi gibi bir çok şablona sahip bir suit.
Eisenhower Matrisi: Görevlerinizi önem sırasına göre ayırmanıza ve bu sayede üretkenliğinizi arttırmanıza yarayan Eisenhower Matrisine sahip bir şablon.
Notionery Premium Hazır şablonlar: Hazır premium şablonları satın alabileceğiniz bir Notion mağazası
Notion E-ticaret Paketi: Bu Notion E-ticaret paketi ile bir e-mağazanın ihtiyacı olan tüm şablonlar bir arada derlenmiş. Envanter yönetimi, müşteri yönetimi, marka yönetimi gibi çok çeşitli şablonlar mevcut. Ücreti $72.
Product OS: 20Euro değerinde bir proje yönetim şablonu.
Formnotion: Google Formlar ile Notionınızı birleştiremeye yarayan bir uygulama.
Notion için Chatbot: Chatbot gömebilmenizi sağlayan bir uygulama.
Ultimate Notionpedia: Brendan Shih tarafından hazırlanan ve Notion’ı öğrenmek için düzenlediği kapsamlı bir şablon
Notion Finans Takibi (Finance Tracker): Bu hazır şablon ile harcamalarınızı ve diğer finansal işlemlerinizin kaydını tutabilirsiniz.
Hoppa Destek Sayfası Şablonu: Hoppa Notion sayfanızı bir müşteri destek sitesine çevirmenizi ve temel düzeyde analitik bilgilerini alabilmenizi sağlayan aylık $20 ücret talep eden bir platform.
Sotion: Dokümanlarınızı parola arkasına gizlemek isteyenler için ($10/Ay)
Notionery: Düşünme modellerinin derlendiği bir Notion şablonu.
Notionable: Ücretsiz alışkanlık takip şablonu. (Habit Tracker). Açılan GumRoad sayfasında ücret kısmına 0 (rakam ile sıfır) girerseniz şablon açılacaktır.
Indify: Notion eklentileri (widget) ile Notion’ınızın yeteneklerini ileriye taşıyabileceğiniz bir platform. Google Takvim vb bir çok uygulamayı gömebilmenize olanak sağlıyor.
Notion Not Alma
Organize ve sistemli not almak kolay bir iş değildir. Hepimiz notlar alıyoruz elbette, ancak notlar biriktiğinde, hangi notun nerede olduğunu bulmak, ve de hızlı bir şekilde geri getirmek öyle kolay değildir.
Cornell Not Alma Yöntemi: Daha önce Zettelkasten not alma yöntemi hakkında bir yazı yazmıştım. Bir diğer etkili not alma yöntemi de Cornell Not Alma Yöntemidir. İşte bu yönteme göre not alabilmenizi sağlayan bir Notion şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Eğer not alma yöntemleri ve uygulamaları ilginizi çekiyorsa Not Alma Yöntemleri ve Not Tutma Uygulamaları yazıma da bakabilirsiniz.
Notion Toplantı Notları (Meeting Notes): Notion ile toplantı notları alabilmenizi sağlayan ücretsiz bir şablon.
Notion Tez Yazım Şablonu: Akademi yolunda tez yazanlara yardımcı olabilecek bir şablon.
Second Brain Not Arşivi: Second Brain konsepti için uygun bir şablon. Ben bu konsepte yakın olarak kendi notlarımı daha çok Obsidian not uygulaması üzerinde kullanmayı sevsem de sizlerin ilginizi çekebilir.
Notion Blog Planlama: Yazılarınızı planlamanız için yapılmış Notion blog şablonu.
Notion Planlayıcılar
Freelancer OS: Serbest çalışanlar için Notion. Freelancer'lar için işletim sistemi niteliğinde olduğunu iddia eden $59'lık ücrete sahip bir Freelancer Notion paketi.
Hedefler ve Anahtar Sonuçlar Şablonu: Kalabalık takımlar için de uygun bir Notion OKR (Hedefler ve Anahtar Sonuçlar) Şablonu. Buffer uygulaması bu şablon ile 16 farklı zaman diliminde olan çalışanlarının bu şablonu kullanıldığını belirtiyor.
Yıllık Performans Değerlendirmesi Şablonu: Yıllık Personel veya meslektaş değerlendirmesi için uygun bir resmi Notion şablonu.
Yolharitası Şablonu: Proje ve hedefler dahilinde bir yol planı hazırlamanıza izin veren Notion roadmap (yol haritası) şablonu.
Kim Scott'ın İşyeri Şablonu: Bestseller bir yazar olan Kim Scott tarafından hazırlanan ve iş yerinizde karşılaştığınız mobbing ve diğer adaletsizlikleri düzenlemenize ve not etmenize yarayan bir çatı şablonu.
Bire bir Toplantı Şablonu: Bire-bir görüşme ve toplantılar için hazırlanmış bir şablon.

Aile & Arkadaş Konuşma Geçmişi Şablonu: Aile ve arkadaşlarımızı belirli aralıklarla arayamamak çoğu zaman problem olabiliyor. Bunun takibi için yapılmış, işlevsel bir şablon.
Link Yöneticisi Şablonu: Bağlantı ve yer imlerinizi Notion’da düzenlemeniz için yapılmış ücretsiz bir bağlantı yöneticisi.
Temizlik Planı Şablonu: Ev temizliği planlama için yapılmış bir Notion şablonu.
Ev Ekonomisi Gider Tablosu: Ev faturalarınızı düzenleyebileceğiniz bir hazır Notion Şeması.
Alışkanlık Oluşturucu (Habit Tracker): Oyunlaştırma yöntemini (Gamification) kullanarak alışkanlıklar oluşturmanızı sağlayan bir template.
Egzersiz Planlamak için Notion Şablonu: Haftalık egzersiz veya fitness planlamak isteyenler için hazır bir şablon.
Notion Okuma Listesi Şablonu (Reading List): Okuduğunuz kitapları, dinlediğiniz podcastleri ve izlediğiniz filmlerin kaydını tutabileceğiniz bir hazır notion şablonu.
Notion İş Başvuru Takip Şablonu (Job Applications): Yaptığınız iş başvurularının kaydını detaylı şekilde tutabileceğiniz bir notion şablonu.
Notion Podcast Yöneticisi: Podcast’lerinizi düzenleyebileceğiniz bir podcasy yöneticisi.
Notion Abonelik Yöneticisi: Aylık ve yıllık aboneliklerinizi yönetmenizi kolaylaştıran bir abonelik yöneticisi. (Subscription manager)
Notion Karar Verme Matrisi: Alınacak kararları önem sırası, kriter, etiket ve alternatiflerine göre düzenlemenizi ve karar vermenizi sağlayan bir yapılmış bir Notion şablon örneği.
Notion Ders Çalışma Şablonları
Notion Ders Takibi Şablonu: (School Life Dashboard): Okul yaşamınızı planlayabileceğiniz bir Notion şablonu.
Notion Ders Çalışma Şablonu: Notion Ders çalışma, ödev takibi ve yapılacaklar listesi şablonu.
Pastel Renkli Ders Planlama Şablonu: Pastel renklerinde bir hazır notion template’ı.
Notion Ders Çalışma Şablonu: Öğrenciler için hazırlanmış bu ücretli paketin bir de demo sürümü mevcut. İçerisinde Etkili not alma ve günlük planlama gibi template’lar bulunuyor.
Ücretli ve ücretsiz Notion şablonları ve ilham verici kaynakları bulabileceğiniz platformlar:

Prototion: Notioner'lar tarafından Notioner'lar için yapılar bir platform. Ücretli ve ücretsiz bir çok Notion paketini bulabilirsiniz.
Vizydrop: Çalışma ortamınıza interaktif raporlar ve grafikleri gömülü olarak eklemek istiyorsanız buyurun:
Supercreative’s Notion Pack: Serbest çalışanlar için ihtiyaç duydukları tüm dokümanları bulabilecekleri Notion şablonları: ($78 ücretli)
Notion Charts: Notion’ınıza grafik eklemek için bir diğer platform:
Apption: Birbirinden farklı bir sürü özelliği entegre etmenizi sağlayan ve çeşitli widgetlar sunan zengin bir site
Automate Notion: Notion ile otomasyonlar yaratabileceğiniz bir iş akış sitesi:
Notion Metrics ile diğer platformlardaki panellerinizi kendi Notion sayfanıza taşıyabilirsiniz. Convertkit, Mailchimp, Stripe gibi platform seçenekleri mevcut.
NotionEverything: Ücretli paketler satan ve çok çeşitli Notion şablonları sunan bir site.